Vegansk Formula

Vi har utvecklat ett brett sortiment med veganska formuleringar i vår hud- och kroppsvård. Det innebär att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i dessa formuleringar.

Ekologiskt Certifierad

Vi har valt att certifiera våra produkter som ekologiska via Ecocert – det största oberoende certifieringsorganet i Europa och USA och en av de mest respekterade i världen. Ecocert inspekterar och granskar noggrant vårt innehåll, vår produktion, våra råvaror, förpackningar och textmaterial.

Cruelty Free

Vi är cruelty free-certifierade av PETA, vilket innebär att inga djur har kommit till skada under tillverkningen av våra produkter. Vi har aldrig, och kommer aldrig tillåta djurtester av våra produkter eller ingredienser.

.

”Få företag lyckas uppfylla de strikta krav som dessa certifieringar ställer.”


Vår ekologiska märkning kommer från Ecocert/Cosmos. Alla våra produkter är Ekologiskt Certifierade av Ecocert – en av de största oberoende certifieringsorganen i Europa och USA, och en av de mest respekterade i världen. Ecocert inspekterar och reglerar allt från produktion och ingredienser, till färdig produkt, men även transporter, marknadsföringsmaterial och förpackningar. Certifieringen säkerställer att alla produkter är säkra och hållbara, för både hälsa och miljö.
Våra produkter genomgår en övergång till en ny standard – COSMOS, som skapats av Ecocert, Cosmébio, BDIH, ICEA och SOIL med målet att skapa en enhetlig internationell certifiering för ekologisk skönhet.

Certifieringen Ecocert innebär:
Minst 95 % av alla ingredienser måste var ekologiskt certifierade
Minst 95 % av det totala innehållet måste vara naturligt
Minst 10 % av det totala innehållet måste vara ekologiskt certifierat.
Vatten behandlas som naturlig ingrediens.
Certifieringen Cosmos by Ecocert Greenlife innebär:
Minst 95 % av ingredienserna i produkten måste vara ekologiska
Minst 20 % av den totala produkten måste vara ekologisk, om mindre än 80 % av produkten består av naturliga mineraler
Minst 10 % av den totala produkten måste vara ekologisk, om mer än 80 % av produkten består av naturliga mineraler